O lecție de bunătate din partea unor tineri voluntari

Înapoi la Noutăți
16.12.2020

Tot mai aproape suntem de sărbătorile de iarnă, iar această perioadă feerică a anului ne inspiră să fim mai buni, mai curați cu cei din jurul nostru.

Cele două zile de training de educație financiară, organizate pentru voluntarii de la ”Caritas Moldova” au fost o experiență inedită pentru ambele părți.

Voluntarii au avut posibilitatea de a descoperi importanța și bazele planificării financiare corecte, regulile elaborării unui buget personal echilibrat și primii pași în lumea produselor bancare. În timpul training-ului aceștia și-au etalat abilitățile organizatorice, experiența lucrului în echipă, încrederea și inițiativa, dar și au dat dovadă de multă creativitate și inițiere în domeniul educației financiare. Or, educația financiară, cu cât se face la o vârstă mai fragedă, cu atât se înrădăcinează și se consolidează mult mai bine, conduce spre un stil de viață responsabil, care îl poate transforma pe tânărul de astăzi în adultul de succes de mâine.

Trainerii Fundației pentru Educație Financiară ”OK” la rândul lor  au avut surpriza de a învăța o adevărată lecție de viață de la acești tineri voluntari, o lecție despre bunătate și dăruire necondiționată.

Nimic în lume nu se poate compara cu acel sentiment de bucurie că ai putut contribui la comunitatea din care faci parte sau că ai ajutat niște persoane mai puțin norocoase. În toată lumea sunt milioane de oameni care au nevoie de ajutor:  nu au acces la educație, sunt exploatați, nu au adăpost sau nu au ce mânca. Resursele autorităților sunt limitate atât din punct de vedere financiar cât și în ceea ce privește personalul. Și aici intervin voluntarii, care fac o anumită activitate pentru că așa își doresc, în folosul altcuiva, fără a primi bani în schimb. 

Inspirați de acest exemplu, am decis să fim și noi Moși Crăciuni. Ne-am alăturat campaniei „ Fiecare poate fi un Moș Crăciun”, inițiată de colegii de la ”Mobiasbanca OTP Group”, și în curând cineva, va deveni posesorul unei biciclete mult dorite. Doar împreună vom reuși să aducem zâmbetul pe chipurile celor care au o viață cu prea puține culori. În ajunul sărbătorilor de iarnă, dar și în fiecare zi – dăruiți. Dăruiți și se va întoarce înzecit! 

Nu sta pe gînduri… Fii și tu Moș Crăciun pentru cineva!

Share: