Retrospectiva Programului de training “Management Financiar pentru IMM”

Peste o sută de antreprenori au dezvoltat abilități de gestiune a afacerii în cadrul programului de training gratuit “Management Financiar pentru IMM-uri.” Programul a fost elaborat de Fundația pentru Educație Financiară „OK” în parteneriat cu Academia de Antreprenoriat a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) în cadrul inițiativei EU4Business Moldova, cu experți din cadrul OTP Bank.

Sesiunile de training s-au desfășurat în perioada 12-15 septembrie la Bălți și Chișinău și au prezentat bune practici în domeniile: management financiar, managementul riscurilor, marketing și oportunități de finanțare a afacerii. Acestea au fost ulterior completate cu sesiuni individuale de formare pentru soluționarea provocărilor curente în gestionarea afacerii.

Evenimentul de încheiere al programului s-a desfășurat pe 2 noiembrie la Digital Park, Chișinău, unde participanții au avut oportunitatea sa testeze o simulare de business, sporindu-si acuitatea financiară, simulând maximizarea profitului într-un ciclu complet de afaceri. Diversitatea strategiilor de creștere elaborate în mediul competitiv al activității a evidențiat abordările inovatoare ale antreprenorilor.

Sesiunea de training organizata la Tekwill, Balti

Ssesiunea de training organizata la Digital Park, Chisinau

Sesiunea de incheiere a programului organizata la Digital Park, Chisinau

EU4Business este o inițiativă a UE care oferă sprijin IMM-urilor din cele șase țări din regiunea Parteneriatului Estic, inclusiv în Republica Moldova, pentru a-și realiza pe deplin potențialul și pentru a impulsiona creșterea economică.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) este un fond de investiții cu impact înființat în 2005, cu scopul de a sprijini dezvoltarea economică și bunăstarea în Europa de Sud-Est și în Regiunea Parteneriatului Estic (PaE). Misiunea fondului este să susțină afacerile mici și microîntreprinderile, contribuind în același timp la îmbunătățirea calității vieții familiilor. Prin intermediul partenerilor locali, EFSE ajută instituțiile financiare locale să furnizeze finanțare responsabilă pentru aceste grupuri. În plus, EFSE dispune de o Facilitate de Dezvoltare care oferă asistență tehnică, formare și sprijin nonfinanciar pentru antreprenori și instituții.

OTP Bank (Moldova), subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat și universal de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament și profesionalism, OTP Bank înțelege nevoile clienților și contextul actual al pieței, și este un partener financiar de încredere în furnizarea de servicii financiare. OTP Bank este fondatorul Fundației pentru Educație Financiară “OK.”

Fundația pentru Educație Financiară “OK” a fost creată la data de 5 Decembrie 2019, sub patronajul OTP Bank S.A. cu scopul de a contribui la creșterea gradului de educație financiară în Republica Moldova. Peste 17.000 de persoane, copii, tineri și adulți, din 32 localități din țară, au beneficiat de diverse programe de educație financiară ale Fundației.