Sfaturi pentru a spune ”Te Iubesc” de Sfântul Valentin, fără a-ți prejudicia considerabil bugetul

Înapoi la Noutăți
12.02.2021

S-ar părea că nu am reușit să ieșim din pregătirile și feeria sărbătorilor de Revelion, dar iată că deja Ziua Îndrăgostiților ne bate la ușă. Romanticul este în aer – la fel și reclamele pentru bijuterii scumpe și aranjamente florale. Comercianții nu pierd timpul și oferindu-vă o gamă foarte vastă de produse tematice încearcă să ”sustragă” bani din bugetul dvs. pentru a-și realiza obiectivele de vânzări. Poate părea că trebuie să spargi banca pentru a-ți arăta grija, dar câți bani cheltuiești adesea nu sunt la fel de importanți ca timpul petrecut împreună. Or, nu toate cadourile necesită cheltuirea a mulți bani. E bine să iei în considerare acest lucru, atunci când vrei să pui la cale un eveniment, cu ocazia “Valentine’s Day”.

Asistând în cadrul training-ului cu angajații Fundației Caritas Moldova la o surpriză neașteptată pentru o participantă la curs, în ajun de sărbătoarea “Valentine’s Day”, trainerii Fundației ”OK” au fost inspirați să ofere câteva sfaturi care puse în practică vă garantează o sărbătoare deosebită și favorabilă bugetului vostru astfel încât să puteți economisi împreună pentru viitorul vostru.

  • Cumpărați și dăruiți flori într-o zi obișnuită, alta decât cea în care toți sărbătoresc.

Cu toții știm că în goana de a-și mări profiturile, în ziua unei anumite sărbători, comercianții de flori măresc brusc prețurile la acestea. După cum  spune bloggerul, Nate Michaels de la HackingYourBudget.com, “Soția mea și cu mine am descoperit că economisirea banilor pe florile de Ziua Îndrăgostiților este de fapt destul de ușoară”, “Dacă sunteți frugal, Ziua Îndrăgostiților ar trebui să fie în 15 februarie”, spune el.

Îți poți surprinde partenera cu un buchet de flori în oricare zi obișnuită, cu siguranță va aprecia gestul.

  • Gătiți o cină romantică acasă la jumătate din prețul pe care l-ar costa să luați masa într-un local din oraș. Apelați la primul film pe care l-ați văzut vreodată împreună pentru a retrăi amintiri vechi.

Gătitul și petrecerea timpului împreună vă vor ține departe de restaurantele aglomerate care pe lîngă riscul considerabil de expunere în perioada pandemică în care trăim vă pot provoca răbdarea și bugetul. Gătește ceva ce îi place jumătății tale sau găsește o rețetă nouă și surprinde-l. O noapte romantică poate învinge o ieșire la restaurant în orice zi a anului.

  • Dacă timpul de afară îți permite organizați un tur al orașului, împreună cu iubitul/iubita, prin locuri favorite:
  • locul în care v-ați cunoscut
  • locul în care v-ați sărutat prima data
  • cinematograful în care ați fost la primul film împreună
  • cofetăria/cafeneaua în care ați ieșit prima dată împreună

Fă fotografii în toate locațiile și alcătuiește un album, pe care îl poți posta pe facebook, blog sau pe care îl arăți doar partenerului tău/partenerei.

  • Înregistrați un CD sau creați un ”play list” cu melodiile voastre romantice preferate. Adăugați melodia de nuntă sau orice alte melodii care vă amintesc de clipele de când ați început să vă întâlniți.

Deși zilele casetelor mixte au dispărut de mult, efectele pe care muzica le poate avea asupra oamenilor nu pot fi negate. Dacă alegeți combinația potrivită de melodii, este posibil să aveți darul perfect. Indiferent dacă utilizați un CD sau adăugați o listă de redare pe telefonul iubitului dvs., bugetul dvs. va fi intact.

  • Coaceți niște fursecuri sau un desert special în loc să cumpărați bomboane de ciocolată puternic promovate prin acțiuni de marketing

Fursecurile proaspăt coapte sunt mai mult o delectare cu sentimente decât alternativa cumpărată de magazin. Nu trebuie să vă limitați la biscuiți, cu ajutorul internetului puteți găsi mii de rețete pentru un desert care va impresiona cu siguranță.

Ziua de Sfântul Valentin înseamnă, de fapt, o ocazie pentru a-ți arăta iubirea, iar dacă în prezent nu aveți bani liberi pentru un cadou, este timpul să vă schimbați viziunea și să nu vă îndatorați de dragul sărbătorii. În schimb, găsiți una din modalitățile de mai sus de a-i arăta persoanei dragi că îți pasă, fără a fi nevoie să vă folosiți cardul de credit.

Ce alte idei de economisire a bugetului ați folosit în trecut? Ați încercat vreunul dintre sfaturile de mai sus? Dacă da, ne-ar plăcea să vă împărtășiți experiența în comentarii la articolul dat.

Share: