Programul de training „Management Financiar pentru IMM-uri” s-a încheiat cu un eveniment interactiv

Înapoi la Noutăți
14.11.2023

Programul de instruire gratuit „Management financiar pentru IMM-uri” dezvoltat pentru a susține antreprenorii cu cunoștințe și abilități s-a încheiat pe 2 noiembrie la Digital Park, Chișinău într-un eveniment interactiv. Participanții s-au întâlnit cu experții Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) și OTP Bank pentru a discuta impactul implementării practicilor dobândite și pentru a-și împărtăși obiectivele. Un loc deosebit în agendă a fost rezervat unei activității interactive ce dezvoltă abilitatea de a maximiza profitul într-un mediul competitiv. Lucrând în grupuri, antreprenorii au generat un număr divers de strategii de creștere, evidențiind agilitatea și creativitatea sectorului de afaceri mici și mijlocii.

https://youtu.be/ioq8-6cq-to

În cuvântul de salut Ion Veveriță, Vicepreședinte al Comitetului Executiv, Director Financiar, OTP Bank a mulțumit participanții: “OTP Bank are un istoric bogat de inițiative ce contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri. Mulțumim partenerilor ODA, EFSE pentru împărtășirea convingerilor noastre și suportul oferit în realizarea inițiativei Fundației ”OK”. Aș dori să aduc recunoștință antreprenorilor pentru dedicația lor. Suntem siguri că prin dezvoltarea expertizei în acest domeniu, ei contribuie la un mediu economic durabil în țară.”

Nadejda Strelciuc, Investment Manager, Finance in Motion, EFSE a remarcat: ”Succesul în afaceri presupune adaptare și învățare continuă. Ne bucurăm să susținem un program de formare flexibil și adaptat la necesitățile actuale ale antreprenorilor. Am remarcat dorința antreprenorilor de învățare a metodelor inovative de creștere a afacerilor, iar noi la Finance in Motion vom continua să îi susținem atât prin programe similare acestuia cât și prin finanțare. ”

„În elaborarea programului de training am încercat să centrăm preferințele participanților. În acest scop, am extins subiectele incluse în sesiuni pentru a cuprinde și discipline distincte managementului financiar: marketingul și oportunități de finanțare. Acest efort a fost apreciat, am primit mai multe solicitări pentru continuarea inițiativei. Mulțumim participanților și invităm și alți parteneri din sectorul IMM să se alăture viitoarelor ediții,” a menționat Lilia Nacu, Director Executiv al Fundației „OK”.

Peste 100 de reprezentați ai afacerilor mici și mijlocii din regiunile centrale și de nord ale Moldovei au participat la programul „Management financiar pentru IMM-uri”. Sesiunile au avut loc în perioada 12 – 15 septembrie la Bălți și Chișinău și au prezentat bune practici în domeniile managementului financiar, managementului riscului, marketingului și finanțării afacerilor. Acestea au fost completate de sesiuni individuale de coaching pentru a aborda provocările curente în gestiunea afacerii. Programul a fost dezvoltat de Fundația pentru Educație Financiară ”OK” în parteneriat cu Academia de Antreprenoriat a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) în cadrul inițiativei EU4Business Moldova, cu sprijinul experților OTP Bank.

____ 

EU4Business este o inițiativă a UE care oferă sprijin IMM-urilor din cele șase țări din regiunea Parteneriatului Estic, inclusiv în Republica Moldova, pentru a-și realiza pe deplin potențialul și pentru a impulsiona creșterea economică.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) este un fond de investiții cu impact înființat în 2005, cu scopul de a sprijini dezvoltarea economică și bunăstarea în Europa de Sud-Est și în Regiunea Parteneriatului Estic (PaE). Misiunea fondului este să susțină afacerile mici și microîntreprinderile, contribuind în același timp la îmbunătățirea calității vieții familiilor. Prin intermediul partenerilor locali, EFSE ajută instituțiile financiare locale să furnizeze finanțare responsabilă pentru aceste grupuri. În plus, EFSE dispune de o Facilitate de Dezvoltare care oferă asistență tehnică, formare și sprijin nonfinanciar pentru antreprenori și instituții.

OTP Bank (Moldova), subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat și universal de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament și profesionalism, OTP Bank înțelege nevoile clienților și contextul actual al pieței, și este un partener financiar de încredere în furnizarea de servicii financiare. OTP Bank este fondatorul Fundației pentru Educație Financiară ”OK.”

Fundația pentru Educație Financiară ”OK” a fost creată la data de 5 Decembrie 2019, sub patronajul OTP Bank S.A. cu scopul de a contribui la creșterea gradului de educație financiară în Republica Moldova. Peste 5.000 de persoane, copii, tineri și adulți, din 32 localități din țară, au beneficiat de diverse programe de educație financiară ale Fundației.

Share: