Management Financiar pentru IMM-uri cu Fundația OK, EFSE și OTP Bank

Înapoi la Noutăți
26.09.2023

Peste 100 de antreprenori din regiunile de centru și nord ale țării au participat la un program de training ”Management Financiar pentru IMM-uri”, desfășurat în perioada 12-15 septembrie 2023, la Bălți și Chișinău. Programul a fost elaborat de către Fundația pentru Educație Financiară „OK” în parteneriat cu Academia de Antreprenoriat a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) în cadrul inițiativei EU4Business Moldova, cu experți din cadrul OTP Bank.

Programul de management financiar dedicat IMM-urilor, bazat pe exemple și experiențe reale, livrat de experți în domeniu, vine să susțină afacerile mici și mijlocii oferindu-le antreprenorilor oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile și cunoștințele de management, adăugând valoare creșterii companiilor și contribuind la crearea unui mediu de afaceri competitiv, stabil și sustenabil.

Cele două zile de training au acoperit o gamă largă de subiecte, precum: analiza financiară a companiei, mitigarea riscurilor, dezvoltarea și promovarea afacerii prin definirea unei strategii eficiente de marketing clasic și digital, oportunități de finanțare din fonduri locale și internaționale etc.

„Este un program diferit de ceea ce este pe piață la moment, deoarece subiectele au fost gândite din punct de vedere practic, iar conținutul programului a fost creat în funcție de necesitățile și dificultățile cu care se confruntă antreprenorii la momentul actual în gestionarea afacerilor.„ a menționat dl Petru Delinschi, Vicepreședinte OTP Bank, Director Comercial Retail Banking.

Dna Nadejda Strelciuc, Investment Manager la Finance in Motion a subliniat cât de importantă este susținerea financiară și instruirea continuă în dezvoltarea unei afaceri. ”Împreună cu Fundația „OK” și OTP Bank ne-am adunat forțele să oferim un program de susținere și dezvoltare a afacerilor și astfel, să contribuim la o creștere economică durabilă în Republica Moldova. Speram că cele două zile de training vor ajuta antreprenorii să-și consolideze competențele și cunoștințele de management financiar și astfel să dezvolte  afaceri de succes și să devină sustenabili din punct de vedere financiar.”

„Ne bucurăm că inițiativa Fundației „OK” de a dezvolta un program pentru susținerea antreprenorilor a fost acceptată și susținută de către partenerii noștri: OTP Bank și EFSE, miza fiind nu doar de îmbunătățirea competențelor antreprenoriale prin livrare de training clasic, dar și prin oferirea de consilieri personalizate (sesiuni de coaching) pentru a căpăta mai multă încredere și curaj în dezvoltarea afacerilor.„ a menționat  Lilia Nacu, Director Executiv al Fundației „OK”.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) este un fond de investiții cu impact înființat în 2005, cu scopul de a sprijini dezvoltarea economică și bunăstarea în Europa de Sud-Est și în Regiunea Parteneriatului Estic (PaE). Misiunea fondului este să susțină afacerile mici și microîntreprinderile, contribuind în același timp la îmbunătățirea calității vieții familiilor. Prin intermediul partenerilor locali, EFSE ajută instituțiile financiare locale să furnizeze finanțare responsabilă pentru aceste grupuri. În plus, EFSE dispune de o Facilitate de Dezvoltare care oferă asistență tehnică, formare și sprijin nonfinanciar pentru antreprenori și instituții.

EU4Business este o inițiativă a UE care oferă sprijin IMM-urilor din cele șase țări din regiunea Parteneriatului Estic, inclusiv în Republica Moldova, pentru a-și realiza pe deplin potențialul și pentru a impulsiona creșterea economică.

OTP Bank (Moldova), subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat și universal de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament și profesionalism, OTP Bank înțelege nevoile clienților și contextul actual al pieței, și este un partener financiar de încredere în furnizarea de servicii financiare.

 

Share: