Legeda Pușculiței – prima broșură pentru copii și părinți

Înapoi la Noutăți
16.01.2024

Dăm start anului 2024 cu un eveniment frumos – lansarea broșurii „Legenda Pușculiței”, un produs nou marca Fundația OK.

Ne-am propus să oferim copiilor, dar mai ales părinților, un instrument distractiv și ușor de manevrat, pentru a discuta și a însuși primele noțiuni de educație financiară. Autoarea cărții este colega noastră – trainer pentru copii și tineri din cadrul Fundației – Victoria Iordachi. Surpriza este și o serie de activități pe care le propunem la finele cărții, care ne ajută să întărim cele învățate, dar și să ne distrăm.

Pentru lansarea broșurii am organizat o întâlnire caldă dintre trainerii Fundației și copiii angajaților OTP, care alături de părinți au fost antrenați într-un joc despre gestionarea banilor personali, venituri și cheltuieli.

Am pornit de la ideea că copiii trebuie să înțeleagă diferența dintre lucrurile de care „au nevoie”, în comparație cu lucrurile pe care le „și doresc”, ceea ce îi va ajuta să își evalueze cheltuielile lor în viitor. A ști când să nu cheltuiești bani este tare importat în gestionarea corectă a banilor. Totodată, părinții au fost încurajați să creeze copiilor oportunități de a câștiga bani de buzunar în schimbul îndeplinirii diferitelor sarcini, dar să le ofere ocazia de a cheltui acești bani. Când primesc bani de buzunar în schimbul diverselor servicii pe care le prestează, copiii învață și valoarea muncii. Să le permitem copiilor să câștige bani le oferă oportunitatea de a învăța cum să-i folosească.

Mulțumim Valentin Creciun și Victoria Iordachi pentru o activitate super-interesantă și utilă.

La final, ne-am întărit cu vitamine servind cate un măr dulce, și am strâns mâna cu prietenie. Acum așteptam părinții să ne povestească cum s-a schimbat planificarea cheltuielilor în familia lor și cum au fost copiii implicați în gestionarea finanțelor.

Share: