Generează o idee de afacere verde și durabilă, după metodologia SIYB

Înapoi la Noutăți
15.04.2023

La cursul „Generează o idee de afacere verde și durabilă”, elaborat în baza metodologiei SIYB, am avut în calitate de participanți tineri actuali antreprenori sau cei în devenire, care și-au testat abilitățile de antreprenor, au generat idei de afaceri, s-au regăsit cu alții împărtășind aceleași pasiuni.

Apicultura, uleiurile esențiale, creare unei trupe de teatru, prepararea deserturilor dulci, voluntariatul  – sunt doar câteva dintre pasiunile participanților la program. Entuziaști, deschiși și dornici de a cunoaște ceva nou, ei ar fi interesați să dezvolte o afacere din pasiunea lor. Am avut participanți de toate vârstele, de la un apicultor cu vârsta de 70 de ani, curios și la aceasta vârstă să afle ceva nou, la cea mică participantă, care va fi antreprenoare din scutec – o fetiță de 8 luni care o însoțește pe mămica ei la training-uri de dezvoltare continuă. Așa am cunoscut-o și pe dna Doina Sirbu Pantaz, care ne-a îndulcit la plecare cu o surpriza neașteptată, oferindu-ne cu mult drag din produsele afacerii “Prisaca Lui Traian”, pe care o gestionează: am descoperit un produs nou pe piața locală –  o cremă de miere liofilizata cu ghimbir, și am primit în dar o luminare în formă de inimă, produsă din ceară, care ne va aminti de bunătatea, deschiderea și ospitalitatea gospodarilor din Rezina.

În cadrul evenimentului au discutat și analizat problemele ecologice cu care de confruntă localitatea, iar participanții au și generat zeci de idei ingenioase de afaceri verzi, locale. Am învățat atât de multe împreună în aceste două zile de program. Mulțumim pentru organizare Incubatorului de Afaceri din Rezina.

Share: