Fundația OK și compania Moldtelecom au semnat un acord de colaborare

Înapoi la Noutăți
27.04.2023

Fundația OK continua sa promoveze activ cultura financiară prin dezvoltarea de parteneriate cu instituții din diverse sfere de activitate și segmente sociale din țară.

Ne simțim onorați să anunțăm despre un nou parteneriat semnat cu operatorul național de telecomunicații și totodată cea mai mare companie de telecomunicații din ţară –  compania  Moldtelecom.

Evenimentul de semnare a acordului de colaborare cu aceasta instituție s-a desfășurat odată cu lansarea primului training de educație financiara de care au beneficiat angajații Moldtelecom. Impresiile pozitive ale participanților și interacțiunea dinamică de la acest training, ne-au întărit încrederea pentru promovarea și dezvoltarea competentelor de gestiune eficientă a resurselor financiare nu doar în rândul angajaților din cadrul companiei, dar și pentru copii acestora. Astfel, acum angajații companiei, dar și copiii lor, vor beneficia de training-uri de educație financiară de la experți certificați în metodologia Edutainment, după programe dezvoltate de Fundația Fay Andras, partenerul nostru din Ungaria.

Pe parcursul a doar trei ani de activitate, trainerii Fundației OK au reușit să interacționeze cu peste 10 000 de persoane de diferite vârste, domenii de activitate, interese și ne-am convins că educația financiară este obligatorie și indispensabilă în viețile noastre.

În educația financiară, bugetul este cel mai important instrument. Fără el, nu avem o imagine exactă a finanțelor noastre și nu vom ști să ne gestionăm resursele financiare eficient. În cadrul sesiunilor de training, oferim participanților diverse opțiuni pentru crearea și gestionarea bugetului personal și, sau bugetul familiei. Totodată, abordăm pe larg noțiuni financiare și învățăm prin diverse simulări și focuri educative, adaptate nevoilor grupului și nivelului de educație financiară. O parte dintre dvs. probabil ați auzit despre Roata vieții, este un exercițiu pe care îl facem frecvent cu participanții la training, pentru că ne permite să conștientizăm prioritățile financiare reale, din viața noastră.

Pentru copii și tineri, avem programe de educație financiară adaptate vârstei și clasei de liceu, care sunt completate de jocurile Banking și o serie de activități MoneyTainment. Pentru adulți oferim programul Fitness Financiar, iar mai nou – avem și programe de educație antreprenorială și antreprenoriat verde.

Programul Fitness Financiar are ca scop oferirea de cunoștințe, instrumente şi încredere necesare pentru a atinge sau menține stabilitatea financiară. Programul este structurat în 8 module care cuprind exerciții, teme pentru acasă şi studii de caz, astfel încât participanții să poată deprinde, într-un timp scurt, comportamente responsabile în ceea ce privește gestionarea resurselor financiare proprii.

Parteneriatul cu Moldtelecom oferă noi oportunități de cooperare pentru promovarea educației financiare în rândul tinerilor și adulților din țara noastră, totodată, confirmând preocuparea angajatorului pentru bunăstarea și confortul financiar al angajaților săi, dar și familiilor lor.

Share: