Fundația OK Fundația OK a aderat la proiectul „Bani la feminin”

Înapoi la Noutăți
01.08.2023

Misiunea noastră este de a contribui la creșterea gradului de educație financiară în rândul copiilor, tinerilor și adulților din țara noastră. Ne bucurăm să participăm și în proiecte care vizează grupuri țintă precum femeile și tinerii, pe care educația financiară îi poate ajuta să înțeleagă care sunt factorii care îi determină să ia anumite decizii financiare, cum să economisească pentru a-și îndeplini mai ușor anumite dorințe și cum să folosească banii ca un instrument care să-i ajute să se dezvolte și să aibă o viață mai bună și în armonie.

“Bani la Feminin” este un proiect implementat de Investitii.MD, în colaborare cu Fundația OK și Proactive, cu susținerea UN Women, și cu sprijinul financiar al Guvernului Japoniei și are drept scop promovarea educației financiare în rândul femeilor și tinerilor.

Proiectul include mai multe activități precum curs de educație financiară pentru femei; instruire în domeniu financiar pentru cadre didactice; training-uri pentru femei antreprenoare, părinți și copii, dar și tabere de educație financiară pentru tineri.

În perioada 18-19 iulie Fundația pentru Educație Financiară OK a fost la Bălți, cu un program divers de activități pentru participanții înscriși la Tabără de Educație Financiară, peste 60 la număr. Pornind de la nevoile și așteptările tinerilor, subiectele abordate au vizat: importanța educației financiare, nivelul de alfabetizare financiară în lume și în țara noastră, am efectuat și analizat roata financiară a vieții, am vorbit despre gestionarea inteligentă a cheltuielilor și sursele de venit,  despre economii, am analizat nevoi și dorințe, am învățat cum se calculează bugetul personal, diversificarea riscurilor și investițiile. Iar prin jocuri, sesiuni interactive și sarcini realizate în echipă, tinerii au reușit să-și lărgească orizonturile de cunoștințe cu insight-uri de la cei mai buni experți în domeniu. Tabăra s-a desfășurat la sediul Tekwill din Bălți, într-un spațiu modern și inspirațional, unde tinerii s-au simțit foarte bine, confortabil și relaxați.Pe 21 iulie am continuat Tabăra de Educație Financiară la Chișinău, unde tinerii s-au bucurat de oportunitatea de a vizita muzeul Băncii Naționale a Moldovei, aflând foarte multe lucruri interesante, de la istoria banilor, la colecția impresionantă de monede comemorative și jubiliare, confecționate din argint și aur. De asemenea, tinerii au avut parte de o prezentare interactivă a elementelor de siguranță de pe bancnotele de lei moldovenești, aflând curiozități legate de procesul de tipărire a banilor. A urmat vizita la organizația internațională Crunchyroll specializată în dezvoltarea de produse, design, inginerie și marketing, care susține arta anime-ului de dragul fanilor fideli din întreaga lume, oferind streaming de anime, filme și seriale. Aici participanții au obținut răspunsuri la întrebări direct de la Directorul companiei, dna Elena Ivanov, care le-a pregătit și o surpriza delicioasă.

A urmat ulterior, întâlnirea cu dl Ion Veveriță – Vicepreședinte, Director Financiar al OTP Bank Moldova și dna Tatiana Udrea, coordonatoare de program la UN Women, unde participanții au putut afla multe lucruri interesante. De exemplu, dl Veverita a povestit tinerilor despre parcursul său profesional și a răspuns la zecile de întrebări curioase despre bancă, dar mai ales despre cum tinerii își pot valorifica economiile lor. Ziua s-a încheiat cu vizita la Centrul de Formare al OTP Bank, unde au văzut cum poate fi o zi a unui operator bancar, cum se numără, sortează și verifica banii, cu este organizată o sucursală bancară, care sunt regulile de securitate și de ce sunt importante.

Este de admirat entuziasmul tinerilor și interesul pentru educația financiară. Aceasta ne inspiră să dezvoltăm și livrăm în continuare programe interactive de educație financiară, adaptate mereu la nevoile tinerilor. Scopul nostru este de a învăța tinerii despre bani, instrumente financiare, economisire, planificare financiară, crearea de oportunități financiare pentru creșterea bunăstării, prin activități interactive și distractive.

Pe 25-26 iulie, tabăra și-a mutat activitatea la sediul Tekwill  din Comrat, unde au fost organizate ateliere, prezentări și sesiuni de discuții interactive menite să încurajeze implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor financiare.

Suntem onorați să contribuim la implementarea proiectului “Bani la Feminin”, care este dedicat creșterii conștientizării și responsabilizării financiare a femeilor și tinerilor, iar prin intermediul acestui efort comun, ne dorim să construim o societate mai informată și mai pregătită în privința gestionării finanțelor personale.

Share: