Fundația „OK”: bilanț la 4 ani de aniversare

Înapoi la Noutăți
05.12.2023

Activitatea Fundației „OK”, cu susținerea OTP Bank – fondatorul fundației, a avut ca rezultat după patru ani de la debut peste 17.500 copii, tineri și adulți din 36 localități din toată țara, care au acum acces la instrumente de gestionare smart a banilor.

„Credem cu tărie că fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea în mai bine a societății. Ne-am dedicat unei cauze care va avea rezultate pe termen lung – facilitarea accesului la educație financiară. Beneficiind de încrederea partenerilor noștri și susținerea unui fondator puternic, am reușit să extindem portofoliul de produse de educație financiară și să ne implicăm în proiecte de impact. Mulțumesc echipei care a muncit cu dedicație și vocație, implicându-se cu entuziasm în noi proiecte, acceptând noi provocări pentru dezvoltare. Sunt mândră de rezultatele pe care le numărăm astăzi împreună. Aceste rezultate confirmă că facem o treabă bună și deci, vom continua în același spirit, alături de parteneri și beneficiari.” a declarat Lilia Nacu, Director Executiv Fundația „OK”.

Menționăm câteva dintre cele mai importate realizări în această perioadă:

 • peste 17.500 beneficiari ai programelor de educație financiară, copii și tineri, adulți din toată țara
 • Organizarea taberelor de vară în diverse localități ale țării noastre – Chișinău, Cahul, Ungheni, Bălți, inclusiv Money Camp pentru adolescenți,
 • Peste 70 de parteneriate semnate – companii preocupate de binele angajaților săi și care recomandă cu încredere programele Fundației,
 • Lansarea primului program de educație antreprenorială – „StartUpOK”, finanțat de OTP Bank
 • „OTP Bank și Fundația OK te pregătesc de școală” – proiect social ce susține creșterea gradului de alfabetizare a populației și prevenirea abandonului școlar, 300 de copii au privit rucsaci cu rechizite și ghidul de educație financiară,
 • Lansarea broșurii „Primii pași în educația financiară”, iar acum pregătim încă o broșură cu material extraordinar de ușor și interesant pentru elevi.
 • Tutoriale video, cu explicarea termenilor de educație financiară pe înțelesul tuturor,
 • Participarea la diverse emisiuni și podcasturi în calitate de experți,
 • Dezvoltare unui site prietenos și intuitiv pentru navigare și aflare de informații utile, funcționalități noi website, pagina paynet.
 • Campania de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donații de la parteneri care ne susțin.
 • Implicarea în proiecte sociale, precum campania Solidari pentru Pace” – ajutor refugiaților ucraineni, training-uri pentru copii din centre de plasament.

În cadrul concursului național „Marca Anului”, Camera de Industrie și Comerț a oferit distincția supremă – Mercuriul de aur, Fundației „OK” pentru Responsabilitate Socială.

Felicitări dragi colegi – Tatiana Gagas, Valentin Creciun, Greta Hîncu, Victoria Iordache, Tatiana Gorceag și desigur, liderul și mentorul nostru – Lilia Nacu.

Share: