Raport de activitate 2020

Înapoi la Noutăți
22.03.2021 0

Raportul de față își propune să prezinte activitatea Fundației pentru Educație Financiară ”OK” pe parcursul anului 2020.

Deși a fost  un an ca nici unul altul în istoria omenirii, cu multe evenimente anulate, reprogramate, digitalizate….totuși a fost un an deosebit și important pentru fundație.

Principiile noastre de lucru – perseverența, motivația că educația financiară este un pilon esențial necesar supraviețuirii în perioadele de criză și nu numai, cooperarea sustenabilă, profesionalismul și bucuria de a face parte dintr-un proiect de o importanță civică deosebită ne-au ajutat nu doar să obținem realizări deosebite ci să câștigăm încrederea și recunoașterea celor din jur.

 

Dorim să le mulțumim tuturor partenerilor și prietenilor care ne-au fost alături în acest început de cale, pentru încrederea și colaborările de succes pe care le-am inițiat.

 

RAPORT DE ACTIVITATE

 

2020

 

CINE SUNTEM NOI?

 

 

Fondată la data de 5 decembrie 2019, sub patronajul Mobiasbanca – OTP Group S.A., Fundația pentru Educație Financiară ”OK” este un proiect unic în Republica Moldova , o organizație neguvernamentală, non-profit și apolitică, care își propune să contribuie la creșterea gradului de educație financiară a populației.

Unicul fondator este Mobiasbanca – OTP Group, care a asigurat resursele necesare pentru desfășurarea activității  conform planului de activitate aprobat de Consiliul Fundației.

 

 

MISIUNEA

– contribuim la dezvoltarea culturii financiare în societate prin implementarea și promovarea programelor de educație financiară pentru copii, tineri și adulți.

– creștem constant numărul de participanți la programele noastre de educație financiară.

– construim parteneriate și colaborări cu instituții de învățământ, organizații, companii interesate să ridice nivelul de responsabilitate și cultura financiară.

ECHIPA DE TRAINERI

Am reușit să formăm o echipă de profesioniști din patru traineri, care au fost instruiți pe parcursul a 174 h de Training of Trainers cu suportul colegilor noștri din OTP Romania și Ungaria precum și a experților europeni în domeniul educației financiare de la compania Inviera și care timp de 1043 h au ajustat Programele de Educație Financiară la realitățile Republicii Moldova.

CE FACEM NOI?

Crearea conceptului site-ului Fundației și a paginilor social media a fost o adevărată provocare pentru întreaga echipă. Adaptarea continuă a conținutului cu informații utile din domeniul educației financiare, organizarea concursului Kahoot și a quizuri-lor de întrebări financiare în scurt timp au creat premisele aprecierilor din partea unui număr impunător de urmăritori.

 

Nu s-a lăsat mult așteptată și mascota OKI cu prietenii săi, care vor oferi publicului pe parcursul întregii activități a Fundației sfaturi financiare utile și practice și-i vor ține la curent pe toți cei interesați cu cele mai actuale noutăți.

 

OK Center primul centru din Republica Moldova dedicat educației financiare, atât pentru copii, adolescenți, cât și pentru adulți.

Identificarea viitoarei case a Fundației pentru Educație Financiară ”OK” și elaborarea de comun cu o serie de profesioniști în domeniu a design-ului interior a fost o experiență frumoasă pentru întreaga echipă.

 

Lansarea Fundației

Livrarea trainig-urilor de educație financiară

 

Fitness Financiar – Program de Educație Fianciară pentru adulți structurat în 8 module cu exerciţii, teme pentru acasă şi studii de caz , astfel încât participanţii să poată deprinde, într-un timp scurt, comportamente responsabile în ceea ce priveşte gestionarea resurselor financiare proprii. Durata training-ului este de 8 ore.

 

Educație financiară pentru copii și tineri – programe destinate elevilor claselor a 5-12 cu o durată a sesiunii de 4 ore, dezvoltate astfel încât să corespundă anului școlar și vârstei elevilor şi liceenilor care vor aplica pentru ele.

Moneytainment Box și Banking- programe bazate pe jocuri dezvoltate pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

 

semnate în toamna anului 2020

Adaptarea și livrarea training-urilor de educație financiară și în format on-line

O altă provocare pentu trainerii fundației în procesul de adaptare a programelor de educație financiară și în formatul on-line a fost determinată de necesitatea de a păstra interactivitatea cursului, care a fost posibilă grație platformelor zoom și mentimeter. Prin intermediul training-ului on-line, care a permis participarea și persoanelor interesate, dar care evitau în perioada actuală orice activități în comun, Fundația ”OK” și-a manifestat încă o dată nivelul înalt de flexibilitate în raport cu participanții săi.

 

Beneficiari: CICDE, Lear Corporation, Caritas Moldova

CE SPUN PARTICIPANȚII LA PROGRAM DESPRE NOI?

Share:

Lasă un comentariu: