Și echipa Zimbrilor marchează din nou!

Înapoi la Noutăți
26.02.2021 0

Pe parcursul a patru luni copiii și antrenorii de la Academia de Fotbal “Zimbru” au parcurs cu entuziasm programele de educație financiară în cadrul parteneriatului cu Fundația pentru Educație Financiară ”OK” menite să creeze deprinderi noi necesare unei gestionări eficiente a propriilor bani.  

Împreună cu cei 17 antrenori  și 321 de copii am descoperit că educația financiară și fotbalul au multe în comun: ambele depind de o planificare strategică de succes, multă  muncă și devotament. Planificarea în cadrul fotbalului, presupune petrecerea nenumăratelor ore în fiecare săptămână a antrenorilor cu coechipierii, pentru a se asigura că știu planul jocului. Este evident că, executarea acelui plan în ziua jocului, oferă șanse mari de câștig. Planificarea financiară în schimb te ajută să dezvolți un plan de joc pentru banii tăi, astfel încât să poți câștiga în final.

Participanții la training nu au fost doar antrenori excepționali, dar și persoane cu un nivel de educație financiară ridicat, ceea ce ne denotă și informațiile statistice aferente profilului grupului dat:

  • 60% au reușit să economisească o anumită sumă în ultimele 6 luni
  • 35% fac economii pentru școala și studiile copiilor
  • 24% își fac economii pentru perioade mai grele
  • 41% au reflectat lunar asupra situației lor financiare
  • Îmbucurător fiind și faptul că 71% au foarte rar dispute în familie din cauza banilor.

Deprinderile pe care le câştigăm în primii ani de viaţă nu se pierd niciodată la fel ca și mersul pe bicicletă! Atunci, aşa cum ne educăm copii să se comporte în societate, trebuie să le oferim şi noţiunile de bază privind importanţa banilor astfel ajutându-i să aibă succes în viaţă. Trainerii pentru copii  din cadrul Fundației ”OK” i-au familiarizat cu concepte precum venituri, cheltuieli, datorii, economii și asigurări într-o manieră inovativă completând cu succes capitolul „Banking”. Au fost 32 de ore educative și distractive în același timp, în care toți participanții și-au construit propria casă, cel puțin de două ori. Copiii și-au dezvoltat în paralel abilități de negociere, colaborare și au abordat soluții creative în „realitatea” simulată de joc.

Urmează un nou capitol – MoneytaimentBox – noi exerciții, noi provocări, noi concepte și noi emoții. Prin joc ne cunoaștem și cunoaștem lumea din jurul nostru.

Mulțumim copiilor și antrenorilor pentru o colaborare frumoasă!

Share:

Lasă un comentariu: