Programul de educație financiară ”Investește în viitorul tău”

Înapoi la Noutăți
15.10.2021 0

Trainerii Fundației au reușit transformarea educației financiare prin experiențe de învățare autentice. În prezent, lucrează cu tineri și adulți deopotrivă, atât în proiecte interne cât și în proiecte de parteneriat strategic unul dintre care este programul de educație financiară ”Investește în viitorul tău” dezvoltat de UCIP  IFAD Moldova.

Programul se adresează micilor antreprenori, tinerilor și femeilor din toate regiunile țării și are scopul de a consida și dezvolta cunoștințele ce țin de gestionarea bugetului personal și cel al afacerii, dar și de utilizarea corectă a serviciilor financiare și identificarea oportunităților de economii și investiții.

Astăzi ne-am reîntors la Ungheni, unde anterior am fost cu un program de training pentru colegiul cu profil agricol. Participanții la training-ul de astăzi s-au bucurat de expertiza și cunoștințele colegei noastre, Greta Hîncu: „Luarea deciziilor financiare depinde de educația financiara existentă, mai ales în situația pandemiei, un context nou la care atât oferta, cât și cererea de servicii financiare se modifică”.

Pe lângă conținutul adaptat la necesitățile fiecărui grup de participanți, trainerii utilizează metoda edutainment, care presupune livrarea materialului într-un mod interactiv și distractiv, fapt care contribuie la nivelul de asimilare a informației oferite.

Mulțumim partenerilor noștri pentru încredere. Ceea ce ne propunem este ca prin educație financiară să asigurăm o înțelegere corectă a modului în care funcționează piața financiară non-bancară, instrumentele și serviciile pe care le utilizăm, în calitate de consumatori, dar și antreprenori. Continuăm să dezvoltăm programele noastre de educație financiară pentru a fi folositori comunității noastre și mediului economic.

Share:

Lasă un comentariu: