Fundația „OK” este alături de Programul „Investește în viitorul tău”

Înapoi la Noutăți
02.08.2021 0

Educația financiară și antreprenorială sunt unele dintre constrângerile principale ale populației din mediul rural în inițierea unei afaceri și accesarea instrumentelor financiare. În acest scop, UCIP IFAD în colaborare cu Fundația pentru Educație Financiară ”OK” organizează o serie de traininguri de educație financiară în cadrul Programului “Investește în viitorul tău”.

Programul de educație financiară ”Investește în viitorul tău” are drept scop consolidarea și dezvoltarea cunoștințelor în domeniul financiar și antreprenorial cu accent pe:

  • elaborarea și gestionarea bugetului personal și de afaceri;
  • accesarea și utilizarea serviciilor financiare;
  • identificarea oportunităților de investiții pentru a lua decizii financiare asumate și asigurarea unui viitor mai bun.

Ne bucurăm că parteneriatul cu UCIP IFAD oferă oportunitatea pentru trainerii Fundației OK de a aduce expertiza în educație financiară și antreprenorială în zonele rurale, acolo unde este poate cea mai mare necesitate la moment. Având deja o experiență similară, oferind traininguri de educație financiară în peste 12 localități ale țării, am întâlnit mulți gospodari harnici și entuziaști, micro-antreprenori, care vor să se dezvolte, participând cu mare interes la training-urile de antrenament financiar. Programul “Investește în viitorul tău” se înscrie perfect în viziunea Fundației OK – cea de a contribui la formarea autonomiei financiare astăzi pentru un trai mai bun mâine” – a declarat Lilia Nacu, Director Executiv Fundație

„Proiectul de Rezilienţă Rurală, implementat de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD, a fost conceput pentru a acorda suport fermierilor mici și tinerilor antreprenori ce dețin afaceri în agricultură și sunt orientați comercial, dar sunt vulnerabili la schimbările economice și climatice. UCIP IFAD realizează mai multe activități pentru educația financiară și antreprenorială a micro-antreprenorilor, inclusiv organizarea trainingurilor de educației financiară în parteneriat cu Fundația pentru Educație Financiară ”OK”. În cadrul acestui parteneriat avem drept obiectiv consolidarea și dezvoltarea cunoștințelor femeilor, tinerilor antreprenori și fermierilor mici în domeniul financiar, accent punându-se pe accesarea și utilizarea serviciilor financiare, identificarea oportunităților de economisire și investiții pentru a lua decizii financiare informate. Suntem ferm convinși că activitățile realizate în cadrul Programului “Investește în viitorul tău” vor avea un impact semnificativ asupra nivelului de educației financiare în rândurile grupului țintă”, Victor Roșca, Director UCIP IFAD

Training-urile de educație financiară sunt livrate de Greta Hâncu, Tatiana Gaugaș și Valentin Creciun – trainerii Fundației pentru Educație Financiară ”OK”, care aplică metode moderne de instruire pentru a transmite participanților cunoștințele pentru dezvoltarea abilităților practice necesare gestionării eficiente a banilor, prezentând diverse instrumente în acest scop.

Având la bază un proces interactiv și inovativ de învățare, trainerii creează un mediu motivațional şi asigură transferul de cunoştinţe sub forma unei experienţe unice aplicând metoda edutainment.

Urmărește pagina de Facebook și Instagram a Programului de educație financiară ”Investește în viitorul tău” pentru a vedea calendarul training-urilor și a afla mai multe detalii. Doritorii de a participa se pot înregistra la cea mai apropiată filială a Camerei de Comerț și Industrie.

Share:

Lasă un comentariu: