Educația financiară începe prin joc

Înapoi la Noutăți
11.11.2020 0

Ia vedeți ce avem aici – MoneytaimentBox și Banking.

Cercetătorii și educatorii din întreaga lume au descoperit că educația prin joc este cea mai bună metodă prin care copilul poate dobândi abilități precum, cercetarea, exprimarea, experimentarea și lucrul în echipă, dar și calități precum creativitate și curiozitate. De asemenea, experiența și cunoștințele pe care un copil le dobândește jucându-se se reflectă asupra dezvoltării sale intelectuale și emoționale. Și tocmai din aceste motive, Fundația OK optează pentru metoda de predare – jocurile.

MoneytaimentBox este o inovație educațională, un pachet complex de instruire, dezvoltat pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, care transferă ușor și eficient cunoștințe financiare importante pentru viitorul lor. Participanții nici nu vor observa că învață în timp ce se joacă.

Beneficiarii  acestui program educațional dobândesc cunoștințe de bază și dezvoltă abilități de management financiar și o atitudine corectă față de gestionarea banilor, ceea ce îi pregătește pentru provocările financiare pe care le vor întâlni fiind adolescenți și adulți.

Banking-ul – cel mai educativ joc de cărți din lume, care ne familiarizează cu conceptele de nevoi și cheltuieli, venituri, economii, împrumut, datorie, responsabilitate financiară, dificultăți financiare neașteptate, asigurări, gestionarea riscurilor etc.

Scopul jocului este construcția propriei case folosind cărțile corespunzătoare, întâmpinând diferite provocări pe care trebuie să le depășiți în funcție de situația financiară a fiecăruia. Pare simplu, sau ușor?

Jocul este, de asemenea, orientat spre dezvoltarea gândirii strategice și creative, precum și dezvoltarea abilităților de soluționare a problemelor.

Dezvoltatorii de conținut și metode, cercetătorii științifici și formatorii Fundației OTP Fáy András, au creat împreună aceste produse, eficacitatea cărora este dovedită de pregătirea a sute de mii de copii și tineri în ultimii șase ani în centrele educaționale ale Fundației din Ungaria.

Suntem onorați să avem un partener cu o experiență educațională de 26 de ani și ne bucurăm că putem implementa aceste metodologii și în țara noastră.

Share:

Lasă un comentariu: