Astăzi este despre ea – Marcela Nistor

Înapoi la Noutăți
19.02.2021 0

Astăzi este despre ea, Marcela Nistor – o tânără talentată și ambițioasă, cu potențial înalt care merită să fie cunoscută și să fie apreciată la justa ei valoare.

Născută la 19 februarie 1994, în localitatea Bulboaca, din raionul Anenii Noi,  Republica Moldova, Marcela Nistor  este primul copil al familiei sale, având o soră mai mică, Adriana.

Studiile gimnaziale și le-a făcut în gimnaziul din localitate, după care a urmat Liceul Academiei de Științe a Moldovei (Chișinău). Încă din copilărie, Marcela Nistor s-a remarcat prin aptitudini artistice. Astfel, tânăra actriță a făcut Școala de Muzică din orașul Anenii-Noi, iar la Liceul Academiei de Științe a Moldovei a fost unul dintre cei mai activi membri ai Cenaclului „Grigore Vieru” și ai Clubului de Teatru Dramatic „Ion Druță” A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București  în anul 2016. Până în prezent, actrița a jucat în mai multe spectacole, iar debutul în film și l-a făcut în 2015, jucând un rol secundar în coproducția româno-germană „Neulich die Reise mit Vater – That Trip We Took With Dad”, jucând alături de Alex Margineanu, Razvan Enciu, Ovidiu Schumacher, Susanne Bormann, Manuel Klein și alții.

Marcela, o fire optimistă, este sigură că actoria îl poate ajuta pe fiecare în parte să se descopere ca personalitate și recomandă să parcurgem această facultate indiferent de limitele de vârste.

Mai nou, propunând-și un proiect personal de anulare a NU-ului: ”Nu se poate!/Nu e posibil!/ Nu e voie!” și fiind ghidată de aceeași dorința de a se implica și mai mult în dezvoltarea societății în ansamblu și în particular  a tinerei generații, începând cu anul 2020, a acceptat o nouă provocare a vieții și a început activitatea în calitate de trainer copii în cadrul Fundației pentru Educație Financiară ”OK”. Experiența în susținerea training-urilor de public speaking și artă teatrală cu copii de diferite vârste, precum și experiența de a lucra cu copiii în cadrul stagiului de practică după finisarea modulului psiho-pedagogic din cadrul facultății, îi conferă multă deschidere și naturalețe/libertate pentru a crea o atmosferă interactivă în timpul sesiunilor de training.

Un lucru pe care l-a apreciat încă de la facultate a fost lipsa băncilor în studiere, fiind o meserie practică care se învață nu din teorie. Astfel, se simte împlinită în aplicarea noului trend și în educația copiilor pe care cei de la Fundația OK încearcă să-l dezvolte – și anume o educație financiară practică nu doar teoretică prin joc, prin metode și tehnici moderne de edutainment,  care oferă o interactivitate și dinamică training-urilor de educație financiară, astfel ca fiecare participant să învețe.

Când sunteți în impas sau într-un moment destul de complicat în viață, Marcela vă îndeamnă să nu pierdeți buna dispoziție și un truc binevenit ar fi să vă gândiți că undeva în lumea asta este un om care trage o ușă pe care scrie împinge. Ați zîmbit? Perfect!  Asta este de fapt adevărata fire a acestei gingașe ființe care încearcă să mențină mereu moralul ridicat persoanelor care o înconjoară.

Colegii din cadrul Fundației pentru Educație Financiară ”OK” îi urează un sincer ”La mulți ani!!!” cu îndemnul de a-i molipsi și în continuare cu carisma și energia ei zilnică!

Share:

Lasă un comentariu: