Aducem programele de educație financiară și în mediul rural

Înapoi la Noutăți
02.12.2020 0

Fundația pentru Educație Financiară ”OK” și Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor Fondului Internațional de Dezvoltare Agricolă (UCIP IFAD) își  unesc eforturile în vederea promovării educației financiare în rândurile populației și în special a micro-antreprenorilor din mediul rural, grupul  țintă a Programelor IFAD.

Acordul de  colaborare semnat de către părți reprezintă începutul unei cooperări de lungă durată în vederea dezvoltării cunoștințelor în materie de educație financiară, aceasta fiind imperativă, în contextul evoluției rapide a produselor financiare în raport cu cunoștințele și abilitățile oamenilor. 

Conștientizarea riscurilor pe care le implică produsele financiare, importanța bugetului personal în gestionarea resurselor proprii, creare fondurilor de rezervă, asigurarea împotriva riscurilor sunt doar unele din instrumentele pe care Fundația pentru Educație Financiară „OK” le pune la dispoziția populației și în special a microantreprenorilor din mediul rural prin programele sale de instruire.

Pentru micro-antreprenonii din mediul rural, care pe lângă locul de muncă de bază, în scop de subzistență, desfășoară alte activități generatoare de venit, sunt în proces de planificare sau de deschidere și dezvoltare a unei afaceri, posedarea abilităților financiare este esențială în  pregătirea lor pentru a gestiona banii, creditele, datoriile, şi a deveni lucrători responsabili,  şefi de gospodării, investitori, lideri de afaceri. Aceștia ar trebui să reprezinte una din  locomotivele care să „tragă”  economia moldovenească pe drumul cel bun, iar o mai  bună cunoaștere  a  noțiunilor  financiare de bază  va duce la  o sporire a activităţii economice şi ca rezultat final la o creştere economică la nivel de țară.

Datorită mobilității și flexibilității trainerilor din cadrul Fundației sesiunile de training vor putea fi desfășurate în regiuni, pentru confortul participanților și fără a perturba procesul de lucru specific mediului rural,  iar un avantaj și mai mare îl reprezintă faptul că Fundația va oferi și programe de educație financiară pentru copiii lor, creându-le de mici aptitudini și abilități corecte de gestionare a banilor.

Parteneriatul cu UCIP IFAD, ne va permite să consolidăm eforturile comune astfel încât ecourile vocilor noastre să răsune în tot mai multe localități. După cum spune vechea zicală: Unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea crește.

Share:

Lasă un comentariu: