Tabăra de vară OK, ediția a treia

Înapoi la Noutăți
17.07.2022

Săptămâna trecută s-a desfășurat a treia ediție a Taberei de vară OK, de această dată în orașul  Bălți.

Ne-am propus în acest an să ajungem la cât mai mulți copii, în diferite regiuni ale țării. Scopul nostru este ca tinerii și copii să dobândească cunoștințe de bază, care să îi ajute să economisească eficient ca să adune bani pentru dorințele și visele lor, să cheltuie rațional banii de buzunar și să-și formeze o închipuire despre cum arată bugetul unei familii și cum poate fi gestionat. Rolul părinților în educația financiară este fundamental, de aceea îi rugăm să participe și copiii atunci când se discută despre cheltuieli și planuri de familie.

Deci, cum a fost a treia ediție?  Am aplicat același principiu în organizarea programului de activități, combinând distracția și activitățile culturale cu jocuri de educație financiară, oferind participanților cunoștințele de bază pentru gestionarea banilor de buzunar și economisire. Copiii, ghidați de traineri, au elaborat o hartă a lumii și au atribuit fiecărei țări valuta națională, analizând totodată prin comparație, banii în numerar și banii electronici.  Bugetul individual și bugetul familiei sunt subiecte nelipsite din program – am analizat cum și pe ce sunt cheltuiți banii, de unde se acumulează veniturile în familie, care este diferența dintre nevoi și dorințe, dar și câteva insight-uri pentru a economisi. Cunoștințele acumulate le-am întărit prin jocuri și activități de creație. În ultima zi de tabără copiii au avut parte de o excursie la Chișinău, unde au vizitat sediul Fundației OK și au stat de vorbă cu Directorul Executiv al Fundației, dna Lilia Nacu, apoi au fost la Muzeul. După amiaza am petrecut-o la Grădina Zoologică, cu multă veselie și zbânțuială. După care am condus copii spre Bălți, urându-le vacanță frumoasă și succese la învățătură. Ne-au promis că vor pune în practică ceea ce au învățat la Tabăra OK – vor cheltui cu grijă și vor face economii. Asta ne bucură.

Tot în această vară urmează să fie organizate încă câteva ediții, în diferite regiuni ale țării. Următoarea tabără de educație financiară va fi organizată la Ungheni. Deja toate locurile în tabere sunt rezervate. Au fost mulți doritori, însă locurile sunt limitate, pentru ca să putem acorda atenția necesară tuturor participanților și pentru ca ei să poată lua maxim din acest sejur.

Urmăriți paginile noaste pe facebook și instagram, pentru a fi primul care află noutățile despre activitățile Fundației.

Share: