Programul „Finacial Times” cu Tekwill Comrat

Înapoi la Noutăți
21.01.2023

Programul #FinancialTimes organizat de Fundația OK împeună cu Tekwill Comrat s-a finalizat cu success și cu multe impresii.

Circa 30 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 16 – 18 ani, din Comrat și din zonele din apropiere, au participat la acest program. Au fost 2 zile pline, în care am vorbit despre rolul unei bănci în circuitul economic, sistemul bancar din RM, moneda națională – istoric, curiozități, semne de protecție, am explicat specificul contului curent, conturi de economii și depozite bancare. Am fost surprinși de implicarea activă a tinerilor, foarte  interesați de activitatea băncilor. Ne-am împărțit pe echipe și am jucat Banking, simulând situații reale și testându-ne abilitățile de a lua decizii.

Activitățile de orientarea în carieră au scopul de a ajuta tinerii să-și identifice profitul, talentul, abilitățile și profilul. În discuții on-line pe zoom cu directorul Sucursalei OTP Bank din Comrat, tinerii au avut ocazia să întrebe cum e să lucrezi într-o bancă și ce cunoștințe și abilități trebuie să ai. Totodată, participanții au avut ocazia să discute prin zoom cu reprezentantul Departamentului Resurse Umane ( OTP Bank) care le-a vorbit despre cum sunt recrutați și selectați angajații băncii, cum are loc un interviu de angajare, ce avantaje are cariera unui lucrător bancar.

În cea de-a doua zi, am continuat cu produse bancare de economisire, dobândă simplă și dobânda compusă, cont de economii vs cont de depozit, credite și DAE, modalități de plată și desigur – prădătorii financiari (tipuri de fraude legate de carduri bancare). Printre subiectele de training, jocurile de tip Ice Breaker au fost nelipsite.

Tinerii au participat la un joc de  dezbateri pe tema avantajelor utilizării cardului versus cash, exerciții de planificare strategica în echipe și multe situații de caz practice in care au identificat tipurile de fraude bancare și soluții de evitarea lor. Mulțumim partenerului nostru Info debit pentru informații utile despre istoria creditară ce factori afectează și cum ne poate afecta.

La final toți participanții au primit Certificate de absolvire cu succes a programului #FinancialTimes și cadouri din partea echipei Fundația OK.

Gestionarea resurselor financiare cu responsabilitate, având la dispoziție instrumente financiare, cunoștințe și insight-uri utile îi vor ajuta pe tineri să-și asigure ”confortul financiar”.🙂

Share: