03.08.2022

Adolescența este o etapă pregătitoare pentru multe dintre aspectele vieții, iar menirea ei este de a asigura maturitatea de care un adult are nevoie pentru a avea parte de un echilibru și prosperitate în propria viață.

Din această perspectivă, Fundația OK a desfășurat în perioada 25 – 29 iulie primul Money Camp OK – o tabără de educație financiară dedicată adolescenților.

Conceptul de program al Money Camp OK a fost integral construit pe nevoile și așteptările tinerilor, iar prin jocuri și sesiuni interactive, prin variate sarcini realizate în echipă, tinerii au reușit să-și lărgească orizonturile de cunoștințe despre:

  • Importanța educației financiare, nivelul de alfabetizare financiară în lume și în țara noastră,
  • Roata financiară a vieții,
  • Gestionarea inteligentă a cheltuielilor și sursele de venit
  • Economii, dobânda simplă și dobânda compusă,
  • Nevoi vs. dorințe,
  • Bugetul personal și bugetul familiei,
  • Diversificarea riscurilor și investițiile.

Pentru că domeniul financiar – bancar, alături de sectorul IT, prezintă un domeniu de interes pentru tineri, programul Money Camp OK a inclus și o vizită în cadrul Centrului de Formare al OTP Bank, dotat cu o Sucursala Școală – un spațiu special amenajat. Participanții la tabără au avut ocazia să vadă cum se desfășoară activitatea operațională a unei sucursale, au avut posibilitatea să efectueze câteva operațiuni bancare simple, încercându-și abilitățile în rolul de consilier și operator de ghișeu – beneficiind, astfel, de un exercițiu de orientare profesională.

Un element definitoriu al programului Money Camp OK a fost organizarea în premieră a FinQuest-ului – un joc de echipă, care testează abilitățile de lider, dezvoltă capacitățile de planificare și analiză, întărește noțiunile financiare cu care s-au familiarizat participanții pe durata taberei, pe cele 3 zone: zona Bani, zona Banca și zona Buget.

La final de program Money Camp OK, participanții au avut oportunitatea să ia parte la o discuție “fără cravate” cu doi membri din conducerea OTP Bank: dl Petru Delinschi – Director Comercial Retail Banking și dl Ion Veveriță – Director Financiar (CFO). În timpul discuției, tinerii au adresat diverse întrebări despre situația economică actuală, evoluția economiei și rolul sistemului bancar, au împărtășit impresii despre tabără. Vă invităm să vizionați cum a decurs discuția în acest video.

Prin activitățile desfășurate de către Fundația pentru Educație Financiară “OK”, oferim copiilor, tinerilor și adulților oportunități de a-și forma și consolida cunoștințele și nivelul de educație financiară – competențe extrem de importante care determină calitatea vieții.

Share: