Campanie dedicată Zilei Internaționale a Economisirii

Înapoi la Noutăți
24.10.2022

În cazul în care nu știați, luni, 31 octombrie este Ziua Mondiala a Economisirii. Aceasta zi a fost marcata pentru prima data la 31 octombrie 1924, fiind instituita de participanții la primul Congres International de Economii, organizat de Asociația Băncilor de Economii la Milano, Italia.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Economisirii, în perioada 24 – 28 octombrie 2022 Fundația pentru Educație Financiară „OK” organizează o campanie de educație financiară pentru elevi și studenți, cu o serie de activități, printre care:

  • traininguri de educație financiară pentru elevi de liceu;
  • trainig pentru studenți ( ASEM, Colegiul Național de Comerț);
  • o tabără de educație financiară pentru copiii dintr-un centru de plasament;
  • modulul fitness financiar pentru adulți;
  • concursul de videouri cu tema „Economisește pentru o faptă bună”, pentru copii;
  • tutoriale pe subiectul economisirii;
  • postări și video-uri cu insight-uri utile pentru a economisi smart.

Prin activitățile planificate pentru liceu ne-am propus dezvoltarea abilităților elevilor în vederea gestionării corecte a banilor și de creare a propriului buget. Pentru studenți vom merge mai departe, avansând în termeni economici și aplicații de gestionare a bugetului și de economisire, simularea situațiilor ce implică luări de decizii financiare, fie și simple, dar care sunt determinante în asigurarea incluziunii financiare la nivel de societate.

Să economisești bani este cel mai înțelept şi simplu lucru pe care îl poți face pentru a-ți asigura un viitor financiar liniștit și pentru a te bucura de lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat. Nu poţi schimba trecutul dar cu siguranţa poţi schimba părţi din viitor. Astfel, cu insight-uri utile și cunoștințe în domeniul gestionării banilor – educație financiară, cu siguranță poți schimba lucrurile pentru tine. Pentru a economisi bani este nevoie de disciplină şi de motive importante, care să-ţi dea forţa necesară să treci peste mentalitățile greșite pe care le ai despre economisire şi să începi să faci din economisire un obicei sănătos pentru o viață mai sigură.

Urmărește paginile Fundației pentru a afla multe lucruri utile și interesate, participă în activitățile propuse de echipa Fundației și, pe lângă insight-uri, te poți alege cu premii.

Share: