”Mercur în Retrograd” în vizită la Fundația OK

Înapoi la Noutăți
29.04.2021 0

Interesul față de educație financiară ia amploare și pe meleagurile noastre. Am fost plăcut surprinse să avem în calitate de oaspeți în cadrul Fundației pentru Educație Financiară OK, emisiunea ”Mercur în Retrograd”, care și-a manifestat interesul de a afla cât mai mult despre aplicațiile electronice de gestiune a bugetului personal, care pot fi descărcate din mediul online, unele din ele fiind chiar gratuite.

Iată  3 aplicații utile prin care îți vei putea verifica la orice oră starea financiară și chiar vei putea să economisești bani.

Fișierele Excell

Marea majoritate încă prefera Excell-ul. De ce? Probabil ca au un istoric în a-l folosi, este cumva “mai” permanent si foarte simplu de utilizat.  Excell-ul  la prima vedere ar părea o formă rudimentară, învechită, dar după cum se spune ”Old but Gold”.

Plus marele avantaj este că îl puteți adapta și individualiza după necesitățile și specificul bugetului personal. Îl puteți elabora individual sau îl puteți descărca de pe site-ul Fundației noastre.

Pentru persoanele care au abilități tehnice mai avansate, o aplicație pentru administrarea bugetului devine practic un consilier financiar digital, pe care îl poți folosi oricând dorești fără să fie nevoie să te deplasezi undeva.

Există mai multe aplicații de acest tip, fiecare având avantajele sale, dar vom vorbi despre 2 cele mai folosite și apreciate : MoneyManager și MoneyLover.

MoneyManager -o  aplicație de urmărire a bugetului, facturilor și cheltuielilor pentru sistemele de operare iOS și Android.

Avantaje:

 1. are o interfață frumoasă și oferă o experiență vizuală plăcută, ilustrând situația financiară prin figuri și nu doar prin cifre
 2. ne permite să restabilim și să facem backup la date, dacă vom avea nevoie să schimbăm telefonul
 3. permite transferul datelor într-un fișier Excel, astfel puteți verifica cu ușurință statistici săptămânale, lunare
 4. putem seta funcția de alertă pt atenționarea achitării ratelor lunare a creditului sau altor plăți
 5. permite să utilizați aplicații pentru calculatoare pentru a calcula o factură sau o achitare

Dezavantaje:  se strica sincronizarea la utilizarea pe mai multe dispozitive.

MoneyLover – o altă aplicație pentru sistemele de operare iOS și Android

Avantaje:

 1. interfața și aici este una friendly și ușor de intuit, în plus ne oferă situația și în formă de grafic
 2. categorii multiple de venituri și cheltuieli
 3. conturi cu valute diferite conectate la Bancă
 4. remindere, economii, scanare chitanțe

Dezavantaje:

 1. nu permite importul datelor din aplicațiile precedente, respectiv tranziția la această aplicație poate să vă ia mai mult timp
 2. pentru varianta gratuită permite un număr limitat de adăugări la noi categorii de cheltuieli sau conturi

La varianta premium ai posibilitatea de accesa aplicatia și de pe PC/Laptop.

Nu contează care aplicație o veți folosi pe viitor, este important elaborarea propriu-zisă a bugetului personal, care într-un final va servi în calitate de hartă pentru banii voștri, spunându-le exact în ce direcție să meargă.

Share:

Lasă un comentariu: